Порошенко закликав Яценюка та Шокіна піти у відставку

Президент Петро Порошенко закликав прем’єр-міністра Арсенія Яценюка і генпрокурора Віктора Шокіна піти у відставку.
Про це повідомили у прес-службі голови держави.
Відповідне звернення вже з’явилося на сайті Порошенка.
“Сьогодні зранку я мав зустріч і грунтовну розмову з Генеральним прокурором. Я звернувся до Віктора Миколайовича з пропозицією, щоб він написав заяву про відставку”, – повідомив він.
Порошенко відзначив досягнення Шокіна у впровадженні важливих реформ, однак констатував, що ГПУ “не змогла заручитися довірою суспільства”.
“І саме тому на порядку денному стоїть питання про відставку генпрокурора”, – пояснив він.
Також він вважає, що “з такими ж самими мірками слід підходити і до уряду”.
“Кабінет міністрів зробив чимало для порятунку країни, стабілізації економічної ситуації і старту реформ. Але суспільство явно вирішило, що помилок більше, ніж досягнень, і відмовило міністрам в довірі”, – заявив Порошенко.
Президент вважає, що наразі можна говорили не про часткове, а лише про повне перезавантаження уряду.
“Поки що у прем’єр-міністра зберігається можливість обрати, в який спосіб краще дати простір для реалізації цього запиту. Тотальне переформатування Кабінету Міністрів має відбуватися на основі чинної коаліції у складі “Солідарності”, “Народного фронту”, “Самопомочі” та “Батьківщини”, – вважає він.

“Особливо апелюю до “Народного фронту” та його лідерів, з якими пліч-о-пліч пройдено важкий шлях; яких вважав, вважаю і далі вважатиму своїми однодумцями і політичними партнерами”, – додав Порошенко.
За його словами, призначення в новий уряд мають відбуватися за участі та підтримки всіх фракцій коаліції “на технократичній реформаторській основі”.
Також він висловився проти можливих дочасних виборів Ради і запевнив, що скористається своїм правом розпустити парламент “лише в крайньому випадку, якого ми просто не маємо права допустити”.

Інформаційне агентство «Центр новин»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.