БПП назвали перших кандидатів на посади міністрів

На місце першого віце-прем’єра претендує Віталій Ковальчук, міністра охорони здоров’я – Борис Тодуров, міністра інфраструктури – Павло Рябкін.

Про це повідомив перший заступник лідера фракції «Блоку Петра Порошенко» Ігор Кононенко після засідання Ради коаліції. Його цитує прес-служба «Блоку Петра Порошенка».

За словами Кононенка, консультації з приводу ротацій в уряді продовжуються, і наступного тижня рішень ще не буде.

“На сьогоднішній день циркулюють і обговорюються кандидатури. Ми на фракції попередньо обговорювали, ще до нового року, кандидатуру пана Ковальчука як пропозицію від нашої фракції на посаду першого віце-прем`єра. Ми на фракції обговорювали кандидатуру пана Рябікіна”, – сказав Кононенко щодо можливого кандидата на посаду міністра інфраструктури.

«Але формалізованого рішення фракції щодо цих питань немає», – додав він.

Крім того, зазначив Кононенко, обговорюються кандидатури на посаду міністра охорони здоров`я.

“Також на рівні консультацій у фракції і з іншими фракціями обговорювались кандидатура Тодурова, директора Інституту серця. Але також формалізованих рішень немає”, – сказав Кононенко.

При цьому Кононенко висловив думку, що наступного пленарного тижня “навряд чи будуть якісь рішення щодо змін до уряду, бо потрібно визначитись з кандидатами, потрібно провести консультації, потрібно, щоб кандидати поспілкувалися із фракціями коаліції”.

“На це потрібен час, тому, можливо… скоріш за все, на наступній сесії”, – сказав депутат.

Крім того, Ігор Кононенко заперечив можливість розгляду наступного тижня змін до Конституції в частині децентралізації.

“Що стосується децентралізації, то знаєте, що 53 депутати написали подання до КС щодо роз’яснення. Логіка цього подання така, що ми пам’ятаємо, як вносилися зміни в 2004 році і дійсно були порушені процедури і це дало в 2010-му їх відмінити. Ми з відповідальністю підходимо до цього питання і вважаємо, що голосувати і приймати зміни до Конституції в такій частині, як децентралізація повинно робити бездоганно”, – заявив Кононенко.

Водночас він повідомив, що наступного четверга можуть бути розглянуті зміни до Конституції у частині судочинства.

“Апарат ВР повідомив, що чекає висновку Конституційного суду щодо змін до Конституції в частині судової реформи. Якщо він надійде, то плануємо розглядати це в четвер”, – додав він.

У той же час Кононенко додав, що у порядку денному на наступний тиждень “якихось дуже відомих або резонансних законопроектів не передбачається”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.