У Києві відбувся благодійний футбольний матч Суперкубок Захисника

24 червня 2017 року на стадіоні «Оболонь Арена» для допомоги дітям-переселенцям зі сходу України відбувся благодійний матч з футболу серед захисників України «Суперкубок Захисника» між командами СК «Дніпро-1», м.Дніпро та ФК «Зеніт», м.Золотоноша.

Основна мета благодійного матчу: привернути увагу до розвитку футболу серед учасників АТО, військових Національної гвардії та допомогти дітям-переселенцям зі Сходу України займатися спортом.

Організаторами футбольного матчу виступили: Федерація футболу України, Інформаційне агентство «Центр новин» та Благодійний фонд «Розвиток футболу України».

Інформаційні партнери: ІА «Центр новин», генеральний радіопартнер «Авторадіо», 5 канал.

Медичний партнер благодійного турніру – клініка «Борис».

Спонсор води: компанія «Оболонь».

Спонсор матчу: народний депутат України Юрій Береза та благодійний фонд Василя Яніцького «Наш край».

Перед початком матчу організатори матчу провели брифінг. Перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко розповів, що сьогодні в матчі за “Суперкубок Захисника” змагаються легендарні команди, які пройшли війну, і одні з перших в зоні АТО стали на захист України.

“Сьогодні відбудеться “Суперкубок” між командами військових, які захищали наші кордони в зоні АТО. Раніше на футбольному полі “Кубок АТО” виграла  ФК Зеніт, м.Золотоноша, а Кубок Захисника, який відбуся 22 жовтня виграла команда СК Дніпро-1″,відзначив Костюченко.

Він підкреслив, що це не перший такий благодійний матч, і ФФУ далі буде підтримувати такі соціальні проекти, які спрямовані на розвиток футболу серед військових та підтримки дітей-переселенців.

Крім того, народний депутат України, гравець СК Дніпро-1 Юрій Береза висловив подяку керівництву “Оболонь-Арена” за чудово підготовлене поле для проведення “Суперкубку” та розповів про те, що футбольний клуб з м.Дніпра створений добровольцями, які 2014 році пішли захищати Україну на Сході України.

 

“Спочатку батальйон, потім Полк Дніпро ми делегували в Збройні сили України людей, які пройшли добровольчий рух, більше 1,5 тис людей. Минулого року СК Дніпро-1 виграли Кубок Захисника, і заснували Лігу силових відомств. І цього року восени розпочнеться новий етап Кубку Захисника, де змагатимуться силові структури, військові. Через футбол відбувається соціалізація військовослужбовців”, – пояснив Юрій Береза.

Крім того, депутат розповів, що Кубок Захисника також відбудеться серед дитячих команд, де гратимуть діти-переселенці зі Сходу України.

Також, Голова Наглядової ради компанії ПраТ«Оболонь»Сергій Блощаневич  розповів, що компанія приймає активну участь у підтримці українських добровольців та допомагає наших військовослужбовцям.

 

“Дуже приємно, що ФФУ, ІА “Центр новин” та Юрій Береза зробили сьогодні таке футбольне свято. Завдяки наших бійцям, військовим сьогодні ми знаходимось тут під мирним небом. Компанія “Оболонь” завжди підтримує такі благодійні проекти, і висловлює подяку усім організаторам та спонсорам матчу”, – сказав Блощаневич.

На завершення брифінгу, Юрій Береза подарував від СК Дніпро – 1 футболки Першому віце-президенту ФФУ Вадиму Костюченко та Голові Наглядової ради компанії ПраТ«Оболонь»Сергію Блощаневичу.

Благодійний футбольний матч між СК Дніпро -1 та ФК “Зеніт розпочався з виконання Гімну України українською співачкою, солісткою ансамблю Збройних сил України Аліною Башкіною.

У першому таймі здавалося команди завершать гру внічию, але вже на 41 хвилині у ворота СК «ДНІПРО–1» забив гравець із Золотоноші Сергій Шестак  – 0:1.

 

В перерві підтримати команди приїхали артисти цирку “Кобзов”, діти виконали акробатичні номери, і отримали шалені оплески від вболіваників команд.

В другому таймі СК Дніпро- 1 пішли в атаку, і вже на 15 хвилині матчу Олександр Белошапка забив гол у ворота ФК “Зеніт” – 1:1.

Більше моментів команди не реалізували, і з фінальним свистком розпочалася серія пенальті, в якій ФК “Зеніт” з різницею в один гол переміг (5:6), і виграв “Суперкубок Захисника”.

Нагороджували команди Віце-Президент Федерації футболу України Вадим Костюченко, народний депутат України Юрій Береза, піар-директор цирку “Кобзов” Вадим Гребенюк та Шеф-редактор ІА “Ценр новин” Ольга Витак.

Крім основного трофею “Суперкубок Захисника”, гравці команд отримали відзнаки:

Найкращим захисником матчу став Белошапка Олександр.

Найкращем воротарем визнали Дєвушкін Данило.

Найкращим гравцем Дібров Антон.

Кращий бомбардир  Шестак Сергій

 

 

СК “Дніпро” – ФК “Зеніт” – 1:1 (5:6)

Склади команд:

СК «ДНІПРО–1» м. ДНІПРО

10        Береза Юрій

15        Полонський Геннадій

2          Белошапка Олександр

8          Сінько  Дмитро

20        Яковенко Олександр

14        Камінський Михайло

16        Миколайчук Вадим

13        Збаращук Андрій

5          Фурсов Владислав

15        Волошин Євгеній

4          Піскун Олександ

6          Грицик Олександр

11        Соловей Артем

1          Дєвушкін Данило

18        Архипенко Роман

3          Шевченко Олександр

12        Ромаданов Роман

7          Пожидаєв Віталій

19        Прожога Денис

9          Нечепоренко Богдан

ФК «ЗЕНІТ» м. ЗОЛОТОНОША

10       Лучанінов Стас

9          Арсененко Денис

11        Фок Олег

99        Різник Микола

12        Очиченко Олексій

13        Крижановський Олексій

7          Шестак Сергій

18        Сокольников Денис

6          Кудла Віталій

17        Ластівка Віталій

2          Тимофєєв Павло

1          Дібров Антон

21        Дзюбан Іван

8          Пильгук Сергій

14        Вінницький Владислав

19        Волгін Владислав

16        Шестак Володимир

4          Миколенко Вадим

5          Заєзжай Євген

3          Муранака Данил

1          Метрикас Леонід

15        Косенко Олександр

Тренер команди Гонщик Вадим

Розпочався перший тайм. М’яч у ворота СК «ДНІПРО–1» забив Сергій Шестак – 0:1.

Розпочався другий тайм.  Белошапка Олександр забив гол у ворота ФК “Зеніт” – 1:1.

Фінальний свисток, зараз будуть пенальті.

ФК “Зеніт” по пенальнальті виграли 5:6.