До ВР внесений законопроект, який залишає право за Парламентом висловлювати недовіру Генпрокурору

До Верховної Ради внесено доопрацьований проект закону про внесення змін до Конституції України в частині правосуддя, що залишає за парламентом право висловлювати недовіру генеральному прокурору і відправляти його у відставку. Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна” з посиланням на відповідний законопроект.

На сайті українського парламенту на сторінці раніше внесеного відповідного законопроекту №3524 з’явився його доопрацьований варіант, датований 26 січня.

Згідно зі змінами, в п.25 ст.85 Конституції повернена норма, згідно з якою “до повноважень Верховної Ради України віднесено надання згоди на призначення на посаду та звільнення з посади Президентом України Генерального прокурора; висловлення недовіри Генеральному прокурору, що має наслідком його відставку з посади “.

27 січня законопроект направлений на розгляд профільного комітету парламенту.

Як повідомлялося раніше, керівник фракції “Блок Петра Порошенка” Юрій Луценко заявив, що Верховна Рада повинна направити до Конституційного суду оновлений проект змін до Конституції в частині правосуддя, який передбачатиме, що за парламентом зберігається право висловлювати недовіру генпрокурору і відправляти його у відставку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.