Кабмін не планує приватизацію держхолдингу ”Укргазвидобування”, компанія має належати державі – Гройсман

Кабінет міністрів України не планує приватизацію найбільшого державного газовидобувного холдингу країни «Укргазвидобування» і має намір залишити компанію в державній власності.

Про це журналістам повідомив прем`єр-міністр України Володимир Гройсман, коментуючи заяви деяких політиків про нібито наявні плани щодо продажу газовидобувного активу.

«Укргазвидобування» – це державна компанія. Вона має бути успішною й належати державі. Допускати приватизацію такої компанії ні в якому разі не можна. Планів із приватизації немає й не буде», – сказав він.

При цьому Гройсман підкреслив, що не допустить руйнування системи управління компанією, в тому числі шляхом тиску на компанію й проведення обшуків у корпоративних офісах.

«Якщо у правоохоронців є питання, вони мають право їх поставити і все з`ясувати. Однак на мій погляд, немає ніяких підстав зміщувати зараз призначений менеджмент. Я прийшов в уряд, щоб працювати на державу, а значить, на український народ. І я нікому не дозволю брати під контроль що-небудь, що належить народу. Кожна державна компанія працюватиме на Україну і українців», – сказав прем`єр.

Довідка: «Укргазвидобування» – найбільша газовидобувна компанія України. До складу компанії входять 4 газопромислових управління «Шебелинкагазвидобування», «Полтавагазвидобування», «Харківгазвидобування» і «Львівгазвидобування». 100% акцій компанії належать НАК «Нафтогаз України».

У січні-березні цього року компанія збільшила видобуток природного газу на 24,3 млн куб. м, або на 0,7%, порівняно з аналогічним періодом минулого року – до 3,687 млрд куб. м. При цьому в квітні «Укргазвидобування» на потужностях Шебелинського газопереробного заводу запустила виробництво автомобільних бензинів екологічного класу Євро-4.

Разом із тим, голова «Укргазвидобування» Олег Прохоренко неодноразово заявляв про тиск на компанію, зокрема, з боку народних депутатів, що, на його думку, пов`язано з активізацією змін у компанії, які покликані усунути корупцію й злочинні схеми в ній. Крім того, Прохоренко назвав тиском на компанію організовані й розпочаті 11 травня цього року обшуки в компанії, які проводили співробітники СБУ, Генпрокуратури та інших правоохоронних органів. Прохоренко повідомив про обшуки на засіданні уряду, але підкреслив, що керівництву «Укргазвидобування» «немає чого боятися».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.