Золоту медаль Олімпіади-2012, відібрану в росіянина, вручили австралійцю

Окрім заслуженої спортивної нагороди, чемпіон також отримав орден Австралії.

Австралієць Джаред Таллент отримав золоту медаль Олімпіади 2012 року, що проходила в Лондоні, замість росіянина Сергія Кірдяпкіна, якого на початку року було позбавлено нагороди за використання допінгу. Золота медаль 2012

Про це повідомляє News.com.

«Я вважаю, що команди Росії з легкої атлетики не повинно бути на Іграх у Ріо, її присутність там підірве довіру до Ігор. Сподіваюся, що вони (IAAF – Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій) приймуть правильне рішення», – висловив Джаред Таллент надію на те, що російську команду з легкої атлетики не допустять до участі в Олімпійських іграх 2016 року в Ріо-де-Жанейро.

Незважаючи на сильний дощ, понад 500 людей були присутніми на офіційній церемонії вручення олімпійської медалі Джареду Талленту біля будівлі Казначейства в Мельбурні, яку він отримав з рук віце-президента МОК Джона Коутса. Окрім заслуженої спортивної нагороди, чемпіон також отримав орден Австралії від генерал-губернатора Пітера Косгроува.

Як повідомлялося, Сергій Кірдяпкін був позбавлений золотої медалі Ігор-2012 зі спортивної ходьби на дистанцію 50 км рішенням Спортивного арбітражного суду (CAS) в Лозанні. Попередньо Російське антидопінгове агентство (РУСАДА) оголосило про дискваліфікацію на різні терміни та про анулювання результатів за період з 2009 по 2012 рік за допінг російських олімпійських чемпіонів зі спортивної ходьби Ольги Каніськіної, Сергія Кірдяпкіна, Валерія Борчина, чемпіона світу Сергія Бакуліна, срібного призера чемпіонату світу Володимира Канайкіна.

У суботу вранці відбудеться зустріч IAAF, під час якої буде прийняте рішення, чи слід виключити Росію з Олімпійських ігор у Ріо через побоювання стосовно широкого розповсюдження допінгу.

Нагадаємо, Рада Всесвітнього антидопінгового агентства (ВАДА) визнала національні антидопінгові агентства шести країн, зокрема Росії та України, такими що не відповідають кодексу організації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.