Скаргу екс-голови Апеляційного суду Криму Валерія Чорнобука апеляційний суд Києва відхилив

Київський апеляційний суд відхилив скаргу захисту колишнього голови Апеляційного суду Криму Валерія Чорнобука на рішення Голосіївського районного суду Києва про продовження терміну тримання під вартою.

Адвокат Чорнобука Костянтин Грицишин вимагав відводу суддів. За його словами, головуючий суддя Олег Присяжнюк, а також суддя Віктор Глиняний не можуть брати участь у розгляді скарги, оскільки раніше вони вже розглядали скаргу захисту Чорнобука на обрання запобіжного заходу, і не задовольнили її. Колегія суддів у нарадчій кімнаті вирішила не брати відвід, передає «Громадське».

Валерій Чорнобук. Фото: hromadske.ua

Захист Валерія Чорнобука вже вдруге намагався оскаржити продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Як і під час минулих засідань, захист стверджував, що Валерій Чорнобук є діючим адвокатом, тому його затримання й тримання під вартою мали відбуватися в особливому порядку.

Начальник управління прокуратури АР Крим Вадим Лушпієнко повідомив, що після отримання відомостей з реєстру адвокатів України в терміновому порядку Валерію Чорнобуку знову повідомили про підозру вже відповідно до його адвокатського статусу. Заступник Генпрокурора України Юрій Столярчук вручив повідомлення Валерію Чорнобуку особисто 4 січня.