Слідчі ДБР затримали начальника сектору виправного центру на Харківщині за вимагання 6 тис. дол. хабара

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у Полтавi, затримали начальника сектору ДУ «Хролівський виправний центр (№140)» (Харківська обл.) за вимагання 6 тис. дол. за сприяння в умовно-достроковому звільненні.

Як повідомляє прес-служба ДБР, начальника сектору виправного центру затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України після отримання частини неправомірної вигоди в розмiрi 3 тис. дол.

Зазначається, що оперативний супровід здійснювало Управління захисту економіки в Харківській області Департаменту захисту економіки Нацполіції.

Затриманому готується повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище) ККУ.

Слідчими ДБР у м. Полтаві буде вноситися клопотання про відсторонення особи від займаної посади на час проведення досудового розслідування.

У прес-службі додали, що процесуальне керівництво у даному кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Харківського гарнізону. У разі доведення вини посадовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

«Хролівський виправний центр (№140)» – установа мінімального рівня безпеки для чоловіків, вперше засуджених за злочини невеликої та середньої тяжкості.