Поліція відкрила 9 кримінальних проваджень щодо порушення виборчого законодавства

Поліція відкрила 9 кримінальних проваджень за фактами порушення виборчого законодавства.

Про це повідомив заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич під час робочої поїздки на Прикарпаття, поінформували у Департаменті комунікації відомства.

«Поліція проводить досудове розслідування у 9 кримінальних провадженнях щодо порушень виборчого процесу», – йдеться в повідомленні.

Крім того, Фацевич зауважив, що поліція зафіксувала ряд порушень порядку проведення виборчого процесу. Зокрема, до поліції надійшло 400 заяв та повідомлень про порушення проведення передвиборчої агітації. За виявленими фактами складено 91 протокол. В основному виявлені порушення стосувалися розміщення друкованої продукції, зокрема, зовнішньої реклами.

«Крім того, слідчі органи проводять досудове розслідування у 9 кримінальних провадженнях, що стосуються передвиборчої агітації і виборчого процесу. Зокрема, поліцейські виявили факти спроби підкупу», – сказав Фацевич і наголосив, що поліція оперативно реагуватиме на всі факти порушення виборчого процесу і надаватиме кваліфіковану оцінку виявленим порушенням.

У свою чергу заступник голови Нацполіції Костянтин Бушуєв зазначив, що одним з основних напрямків діяльності Нацполіції залишається орієнтація на громаду.

«Громадоорієнтований підхід має на меті, перш за все, вирішення безпекових завдань, які виникають в межах конкретної громади, конкретного громадянина», – зазначив Бушуєв.

Відтак з метою налагодження співпраці з громадою, оперативного та ефективного реагування на порушення виборчого процесу у поліції організовано та розпочато серію тренінгів. Вони організовані за участю представників ВГО «Громадянська мережа «ОПОРА».