Князєв обговорив з американськими партнерами можливість відкриття офісу протидії наркозлочинності США в Україні

Голова Національної поліції Сергій Князєв обговорив з американськими партнерами можливість відкриття в Україні офісу Адміністрації по боротьбі з незаконним обігом наркотиків (DEA) Міністерства юстиції США.

Як повідомили у прес-службі Нацполіції України, Князєв провів зустріч з директором відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Стефані Холмс і представниками DEA Кевіном Деніалзом та Джейсоном Шумахером.

«Сторони обговорили питання практичної взаємодії Адміністрації по боротьбі з незаконним обігом наркотиків (DEA) Міністерства юстиції США з Національною поліцією України», – йдеться у повідомленні.

Так, директор відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Стефані Холмс висловила подяку і українським, і американським правоохоронцям за плідну роботу та тісну взаємодію.

«Пишаюся нашими досягненнями у співробітництві з DEA. Систематично бачу повідомлення про спільні розкриття, і сподіваюся, що в майбутньому на нас чекає тільки зростання, розвиток ще більше успішних проектів. І тому ми будемо й надалі надавати підтримку», – зазначила Холмс.

У свою чергу Князєв повідомив, що на сьогодні керівництво Нацполіції робить кілька акцентів у роботі реформованого українського підрозділу протидії наркозлочинності.

«Ми постійно звітуємо суспільству про наші досягнення у протидії цим формам злочинності. Для мене – це важливий, але не основний показник. Про кількість наркоугруповань, які ми викрили та затримали, мають звітувати територіальні підрозділи. А головний офіс має займатися стратегічними розслідуваннями. Для мене важливим є той показник, що наркозлочинність взагалі зникла в тому чи іншому регіоні, населеному пункті, а не просто порожнє місце зайняли інші», – наголосив Князєв.

Глава відомства зауважив, що саме у цьому напрямку налагоджена тісна комунікація української поліції з представниками DEA та Посольства США. Він наголосив, що відкриття в Україні офісу DEA тільки посилить цю взаємодію, а відтак – дозволить отримати кращий результат.

«Наші вимоги, зміни принципів та пріоритетів у роботі розуміють співробітники Департаменту протидії наркозлочинності. І думаю, що плідна співпраця з нашими американськими партнерами буде мати тільки позитивний результат», – зазначив Князєв.

Заступник регіонального координатора Адміністрації по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Міністерства юстиції США Кевін Деніалз повідомив, що, приступаючи до виконання своїх обов’язків, він вивчав дані, які надходять з різних регіональних офісів. За словами Деніалза, він був приємно вражений матеріалами та роботою українського підрозділу протидії наркозлочинності.

«Саме створення нового підрозділу, весь ваш прогрес – це вражаючі досягнення. Хочу високо оцінити вашу роботу у цьому напрямку. Ваші результати – дуже потужний аргумент на користь відкриття офісу DEA та впровадження нових спільних проектів», – зазначив Деніалз.

Князєв висловив подяку американській стороні за систематичну підтримку. «Завдяки спецтехніці, яку ви нам надали, наразі в технічному оснащенні українські поліцейські випереджають учасників наркоугруповань в Україні», – зазначив глава Нацполіції.