Apple створить платний новинний сервіс

Корпорація Apple планує запустити сервіс для читання новин, до якого користувачі зможуть отримати доступ тільки по підписці, пише The Wall Street Journal.

Компанія вже розіслала лист з повідомленням про свої плани деяким американським ЗМІ, пише видання. Чи буде цей сервіс працювати в інших країнах, видання не уточнило.

Apple пообіцяла ділитися з видавцями заробітком від контенту, але пообіцяла віддавати їм лише 50% від виручки. За підписку користувачі отримають необмежений доступ до матеріалів на сервісі. Вартість передплати може скласти близько $ 10 в місяць, як на музичний стрімінговий сервіс, але остаточна ціна може змінитися, пише видання з посиланням на джерела, знайомі з планами Apple.

Американські ЗМІ виявилися незадоволені пропозицією Apple, керівники видань назвали його «Netflix для новин». The New York Times і The Washington Post відмовилися надавати свій контент для новинного сервісу Apple. The Wall Street Journal також незадоволена новою пропозицією корпорації, але поки веде переговори з представниками компанії. Платна підписка на деякі ЗМІ в США коштує дорожче, ніж те, що пропонує компанія, уточнює WSJ.

Продажі флагманської продукції Apple – смартфонів iPhone знижуються і компанія шукає способи підвищити свої доходи за допомогою платних сервісів, в тому числі за допомогою музичного додатка, продажів через AppStore і призначених для користувача платежів, пише WSJ.