Трамп заявив, що очікує прогресу на майбутньому саміті з КНДР

Президент США Дональд Трамп заявив, що очікує прогресу на майбутньому саміті з КНДР і можливої денуклеаризації Пхеньяну.

“Завтра рано вранці я поїду у Ханой, В’єтнам, на саміт з Кім Чен Ином з Північної Кореї, де ми обидва очікуємо продовження прогресу, досягнутого на першому саміті в Сінгапурі. Денуклеаризація?”- написав Трамп в Twitter.

Він також додав, що в майбутній зустрічі з північнокорейським лідером Кім Чен Ином важливу роль зіграла підтримка голови КНР Сі Цзіньпіна. “Останнє, чого бажає Китай, так це наявність по сусідству масштабних ядерних озброєнь”, – упевнений президент США.

Трамп також наголосив на важливості приєднання до санкцій проти КНДР Росії та Китаю.

“Голова Кім розуміє, можливо, краще, ніж хто-небудь інший, що без ядерної зброї його країна може швидко стати однією з найбільших економічних держав у світі. Через її (КНДР-ред.) розташування, населення і його самого (Кім Чен Ина – ред.) у країни є більше потенціалу для швидкого зростання, ніж у будь-якої іншої нації!”, – додав Трамп.

Лідери США і КНДР Дональд Трамп і Кім Чен Ин проведуть другу зустріч в Ханої 27-28 лютого. Раніше вони спілкувалися в Сінгапурі 12 червня 2018 року. США і КНДР намагаються домовитися про черговість кроків по виконанню досягнутих на саміті в Сінгапурі домовленостей про денуклеаризацію на Корейському півострові і нормалізації відносин Пхеньяну і Вашингтона. Однак з тих пір якихось конкретних кроків не було: Пхеньян чекає від Вашингтона виконання досягнутих домовленостей, а адміністрація США чекає нових кроків з боку КНДР з ядерного роззброєння.