“Динамо” познущалося із “Зорі”

В Києві на НСК “Олімпійський” завершився один з двох центральних матчів 19-го туру української Прем’єр-ліги.

“Динамо” приймало “Зорю” і здобуло розгромну перемогу – 5:0.

У перші півгодини матчу “Динамо” придивлялося до опонента і спочатку не могло підібрати ключі до воріт гостей. “Зоря”, тим часом, не використала дві-три дуже перспективні контратаки. На 34-й хвилині господарі поля самі спорудили стрімкий контрвипад – Циганков з правого флангу віддав м’яч у воротарський майданчик, і Шапаренко відкрив рахунок. 1:0.

На 38-й хвилині “Динамо” подвоїло перевагу. Шикарний сольний прохід продемонстрував Вербич. На швидкості пройшовши кількох суперників, словенець невідпорно пробив у дальній кут. 2:0.

Третій гол був забитий за участю Вербича та Шапаренка. На 45-й хвилині словенський легіонер подав у воротарський, а український хавбек заніс м’яч у сітку фактично з лінії воріт. 3:0.

У другому таймі “Зоря” не створила серйозних загроз Денисові Бойку. А на 53-й хвилині Вербич зробив дубль, забивши більярдним ударом з лінії штрафного.

Рахунок на табло став для “Зорі” і зовсім непристойним на 73-й хвилині. Іспанський нападник “Динамо” Соль забив ударом головою після подачі Кендзьори.

Українська Прем’єр-ліга, 19-й тур.

«Динамо Київ» – «Зоря» – 5:0

Голи: Шапаренко (34; 45), Вербич (38; 53), Сіль (75).

«Динамо Київ»: Бойко, Кендзьора, Бурда, Шабанов, Миколенко, Сидорчук, Буяльський (Алібеков, 76), Шапаренко, Вербич, Циганков (Цітаішвілі, 70), Сіль (Русин, 79).

«Зоря»: Луїс Філіпе, Литвин, Вернидуб, Чеберко, Караваєв, Чайковський, Сілас (Арвеладзе, 46), Хомченовський, Кочергін (Леонардо, 73), Луньов (Кабаєв, 46), Будковський.

Попередження: Шапаренко (39), Вербич (82), Сидорчук (83), Шабанов (90+2) – Луньов (31), Кабаєв (78), Литвин (90).

Стадіон НСК «Олімпійський» (Київ, Україна).

Арбітр Віталій Романов (Дніпро, Україна).

“Динамо” після цієї перемоги набрало 41 очко – кияни як і раніше на другому місці в УПЛ. У “Зорі” залишилося 28 пунктів і четверта позиція в таблиці.