Мартиненко звинувачує Ситника у керівництві прокурорами САП у суді

Директор НАБУ Артем Ситник позапроцесуально керує прокурорами САП у суді в “справі Мартиненка”.

Про це сказав адвокат Петро Бойко, повідомляє прес-служба Миколи Мартиненка, пише gazeta.ua.

“Судові засідання показали, що розрекламовані “докази” НАБУ проти Миколи Мартиненка виявились юридично нікчемними, – сказав Бойко. – У справі “Енергоатому” нема жодних збитків, фейкова “прив’язка” Мартиненка до панамської компанії “Бредкрест” спростована документами (причому зібраними самим НАБУ). Таким чином, фігурування Мартиненка в справі – це складова піар-кампанії проти нього. У Швейцарії аналогічна справа нічим не закінчилась і навіть не була скерована до суду”, – наголосив адвокат.

За його словами, “Артем Ситник придумав злочин. А тепер думає, де взяти докази. Оскільки доказів немає, то він сховав правду за димовою завісою – інформаційною кампанією проти Мартиненка і тонною макулатури, яку суд змушений розглядати за наполяганням прокурорів. За вказівкою Ситника прокурори САП просто тягнуть час, вимагаючи від суду розглядати все зібране ними процесуальне сміття. Звідси настійливе бажання Ситника незаконно повернути в судовий процес свого “ручного” прокурора Перова, хоча це поставило б під сумнів будь-яке рішення суду в цій справі”.

У прес-службі Мартиненка також заявили, що директор НАБУ офіційно піде в політику і восени планує балотуватись до Верховної Ради за списком однієї з “нових” партій.

“Після всіх провалів, після низки політичних справ пан Ситник хоче катапультуватись у депутатське крісло. Мета – отримати недоторканність, щоб не відповідати перед законом. А підстав для такої відповідальності багато – починаючи з незаконного збагачення на посаді прокурора і проданої недавно в Криму земельної ділянки (зі сплатою податків до російського бюджету). А за системні зловживання на посаді керівника НАБУ йому світить не одна кримінальна справа. Професійні громадські активісти, які обслуговують НАБУ, також активно шукають собі місця в різних партіях”, – вважають у екс-депутата.