Італія не прийняла запропонований пакет призначень на керівні пости в ЄК

Прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте повідомив, що Італія не приймає запропонований пакет призначень на керівні посади в Єврокомісії (ЄК), оскільки він продиктований принципом “єдиного кандидата”, від якого було вирішено відмовитися.

Про це глава італійського уряду заявив в понеділок після закінчення екстреного саміту ЄС у прямому ефірі каналу Rai News 24.

Як він уточнив, пропозиції, що обговорювалися, не влаштували 10-11 країн. “Від принципу “єдиного кандидата” було вирішено відмовитися, і ми обговорювали пакет призначень, який був вироблений за день до саміту “двадцятки” в Осаці. Але ми відразу висловили свої сумніви. Критерій вибору, який був запропонований, виробили деякі представники найбільш великих політичних партій в Європарламенті з Франсом Тіммермансом на чолі ЄС. Тобто фактично нам запропонували в пакеті той же принцип “єдиного кандидата”, від якого ми відмовилися”, – пояснив Конте.

При цьому він уточнив, що Рим не має нічого проти кандидатури нинішнього першого заступника голови ЄК голландця Франса Тіммерманса, якого вважає “авторитетною фігурою”. “Нас не влаштовує метод”, – підсумував прем’єр.