Парубій і Кличко не з’явилися в суд на допити як свідків у справі проти п’ятьох екс-“беркутівців”

Колишній голова Верховної Ради Андрій Парубій і мер столиці Віталій Кличко не з’явилися в суд на допити як свідків у справі проти п’ятьох екс-“беркутівців”, обвинувачених у масових вбивствах на Майдані.

Парубія і Кличка мали допитати на засіданні Святошинського райсуду Києва як свідків сторони захисту. Однак, як зазначив головуючий у справі суддя Сергій Дячук, суд має інформацію, що Парубій 21 листопада візьме участь у допиті в режимі відеоконференції.
У той же час, за словами судді, від захисника Кличка було отримане повідомлення, що ні сьогодні, ні 21 листопада мер Києва не зможе прийти в суд на допит, оскільки знаходиться в закордонному відрядженні.
Також суддя Дячук повідомив, що зараз завершується раніше визначений термін для допитів свідків захисту, і якщо його продовжити ще на місяць, як це було з допитами свідками обвинувачення, то лише навесні наступного року суд почне допити обвинувачених, а потім відбудуться судові дебати, після яких вже буде ухвалювати вирок обвинуваченим.
На наступному судовому засіданні, яке заплановане на 21 листопада, мають також допитати ще одного свідка захисту – колишнього народного депутата Сергія Пашинського, імовірно, за допомогою відеоконференцзв’язку, оскільки Пашинський на цей час утримується в слідчому ізоляторі.
Раніше про припинення справ Майдану заявив колишній керівник Управління спецрозслідування ГПУ Сергій Горбатюк.