Палата представників передала статті імпічменту Трампа в сенат

Палата представників Конгресу США в ході голосування прийняла рішення передати в сенат дві статті імпічменту президента Дональда Трампа.

Відповідну пропозицію підтримали 228 членів Палати представників і 193 проголосували проти.

Також були затверджені запропоновані главою палати Ненсі Пелосі кандидатури семи членів палати, які будуть представляти обвинувачення в сенаті.

Глава комітету з розвідки палати представників, демократ Адам Шифф очолив команду, яка буде представляти обвинувачення на процесі.

Слухання в сенаті можуть початися вже наступного вівторка.

Нагадаємо, до скандалу в США призвела телефонна розмова в липні 2019 року між президентами Сполучених Штатів та України Дональдом Трампом та Володимиром Зеленським. Критики Трампа закидають, що у цій розмові він чинив тиск на Зеленського, аби той дав новий імпульс розслідуванню в Україні стосовно Хантера Байдена. Останній – син ймовірного головного конкурента Трампа на президентських виборах 2020 року, ексвіцепрезидента США Джо Байдена.

У зв’язку зі скандалом у середині грудня Палата представників Конгресу США проголосувала за початок процедури імпічменту Трампа. Йдеться про обвинувачення за двома статтями – у зловживанні владою та перешкоджанні розслідуванню Конгресу. Утім, як відзначають оглядачі, позбавлення Трампа посади президента вважається малоймовірним, адже для цього імпічмент має підтримати Сенат, більшість у якому контролює Республіканська партія, від якої був обраний Трамп.