У Києві поліція викрила корупційну схему видачі будівельних ліцензій, ведуться обшуки у приміщенні ДАБІ

У Києві поліція викрила корупційну схему видачі будівельних ліцензій, здійснюються обшуки у приміщенні Державної архітектурно-будівельної інспекції.

Як повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції, правоохоронці викрили корупційну схему видачі дозвільних документів на проведення будівельних робіт.

«Під час документування протиправної діяльності було встановлено факт вимагання та отримання неправомірної вигоди. Так, директор юридичної компанії одержала від громадянина 1900 доларів хабара за видачу дозвільних документів, зокрема, ліцензії на проведення будівельних робіт за класом наслідків СС3. Цю суму підозрювана повинна була передати посадовим особам Державної архітектурно-будівельної інспекції для прийняття ними позитивного рішення», – йдеться у повідомленні.

У середу, 22 січня, правоохоронці затримали фігурантку під час одержання другої частини неправомірної вигоди – 1400 доларів. Раніше було задокументовано факт отримання першого траншу – 500 доларів.

Під час слідства буде перевірятися причетність посадових осіб ДАБІ до вчинення даного злочину. Повідомляється, що правоохоронці проводять обшуки у приміщенні ДАБІ України та в офісі приватного підприємства.