Штаб Трампа подав до суду на The Washington Post за наклеп про його зв’язки з Росією

Штаб кампанії з переобрання на другий термін чинного президента США Дональда Трампа подав до суду позовну скаргу на газету The Washington Post, звинувативши видання у наклепі.

Про це повідомила у вівторок газета The Hill.

Позов був поданий в понеділок до суду столичного округу Колумбія. На думку представників штабу з переобрання нинішнього президента США, газета в двох своїх статтях в червні 2019 року свідомо приводила завідомо неправдиві дані, що стосувалися тверджень про зв’язки передвиборного штабу з Росією і спроб Москви вплинути на американський виборчий процес в 2016 році.

“Кампанія зазнала збитку, що обчислюється мільйонами доларів, конкретну суму належить визначити суду”, – відзначають представники Трампа.

Раніше штаб Трампа подав аналогічну позовну скаргу на газету The New York Times. Пізніше сам президент пообіцяв, що продовжить подавати в суд на ЗМІ, які поширюють матеріали з наклепом на його адресу.

Втручання в американський виборчий процес в 2016 році Росії інкримінують спецслужби США. Розслідуванням займався майже два роки спецпрокурор США Роберт Мюллер. Зокрема, він розслідував можливу змову між владою РФ і республіканцем Трампом. В результаті Мюллер визнав, що змови не було. Трамп неодноразово відкидав підозри в будь-яких неправомірних контактах з офіційними особами Росії в період виборчої кампанії. Москва також багато разів відкидала висновки про спроби вплинути на хід виборів в США.