Рябошапка: Верховна Рада зацікавлена в моїй відставці

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка вважає, що Верховна Рада зацікавлена в його відставці, оскільки органи прокуратури після проведення реформи очистилися від тих співробітників, з якими парламентарі звикли мати справу.

“Ми зробили реформу, розпочали очищення й оновлення, і, напевно, власне те, що ми почали очищатися від тих прокурорів, до яких ви ходили, з якими ви щось вирішували, напевно, вам не подобається”, – сказав Рябошапка на засіданні комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності в середу.

Після засідання комітету генеральний прокурор сказав журналістам: “Вони (народні депутати – ІФ) бачать, що нічого не можуть “порішати”… і коли НАБУ працює разом з Офісом генпрокурора, це може призвести до неприємних наслідків для деяких олігархів і наближених до них. Очевидно, що це починає викликати занепокоєння. Ще є хороший прогрес у справі ПриватБанку, “Укрнафти”, і всі ці речі змушують деяких людей рухатися швидше та цинічніше”.

Відповідаючи на запитання, чи знайдеться у Верховній Раді 226 голосів для його відставки, Рябошапка сказав: “Мене це не цікавить”.

Говорячи про те, що він робитиме, якщо все-таки голоси за його відставку у ВР знайдуться, генпрокурор сказав: “Думатиму, що я робитиму, а потім робитиму те, що я придумав”.

Він також розповів, що деякі народні депутати приходили до нього з проханням призначити “свого прокурора”. На уточнювальне запитання, з якої фракції були ці депутати, Рябошапка сказав: “Зі “Слуги народу”.

Рябошапка також вказав на те, що один з ініціаторів висловлення недовіри генпрокурору, народний депутат фракції “Опозиційна платформа – За життя” Ілля Кива кілька разів так і не з’явився до слідчого для вручення підозри в кримінальному провадженні.