Депутати Дубінський і Палиця зареєстрували альтернативні “антиколомойському” законопроекти про банки

Депутати Олександр Дубінський та Ігор Палиця, пов’язані з екс-власником ПриватБанку Ігорем Коломойським своєю колишньою роботою, зареєстрували у Верховній Раді законопроекти, альтернативні внесеному напередодні урядом законопроекту, який отримав неофіційну назву “антиколомойського” і необхідний для відкриття нової програми з МВФ.

Згідно з інформацією на сайті ВР, обидва альтернативні проекти №3260-2 і №3260-1 були зареєстровані в середу, їх повний текст поки що відсутній.

Обидва зазначених депутати належать до профільного для цього законопроекту комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, а Дубінський є заступником голови комітету.

Передбачалося, що ВР розгляне цей документ на позачерговому засіданні в четвер, проте поки що його попередньо перенесено на суботу. Дата розгляду цього законопроекту комітетом поки що також невідома.

Як повідомлялося, для остаточного рішення Ради директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) про затвердження нової програми Києву необхідно ухвалити законопроект про банки. Цей документ має усунути законодавчі прогалини, які виникли під час очищення банківської системи, і знизити ризики негативних наслідків можливого рішення про денаціоналізацію ПриватБанку.

Інтерфакс Україна