Російських олімпійських чемпіонів підозрюють в допінгу

Російська легкоатлетка, олімпійська чемпіонка 2012 року в бігу на 400 метрів з бар’єрами Наталія Антюх і російський стрибун у висоту, володар золотої медалі Ігор-2008 Андрій Сильнов підозрюються у вживанні допінгу.

Про це йдеться в заяві Ради незалежного легкоатлетичного дисциплінарного органу Athletics Integrity Unit (AIU). Витяги з документа наводить у суботу, 26 березня, агентство спортивної інформації SID. Звинувачення висунуті на підставі доповіді канадського професора права Річарда Макларена.

Крім того, під підозру потрапили метальниця молота Оксана Кондратьєва і бігунка Олена Соболєва.

Остаточне рішення щодо атлетів повинен винести Спортивний арбітражний суд в Лозанні (CAS). В середині березня стало відомо, що Всеросійська федерація легкої атлетики (ВФЛА), незважаючи на визнання провини в шахрайстві у справі російського стрибуна у висоту Данила Лисенка, повинна виплатити грошовий штраф в розмірі 10 млн доларів.

Лисенко, пропустивши кілька допінг-тестів в 2018 році, надав підроблені документи про те, що не зміг з’явитися на перевірку через хворобу. Як з’ясували британські журналісти, всі дані клініки, в якій нібито обстежувався Лисенко, – починаючи з реєстраційного номера і аж до імен лікарів – були вигаданими, а за адресою, вказаною 22-річним легкоатлетом, знаходилась зруйнована будівля.