Ємець заявив, що не збирається у відставку

Міністр охорони здоров’я Ілля Ємець заявив, що не має наміру йти у відставку з поста глави відомства.

Це випливає з його інтерв’ю телеканалу “1 + 1”, показаному в сюжеті в неділю ввечері.

Коментуючи реєстрацію депутатами фракції “Голос” проекту постанови у Верховній Раді про його відставку з поста міністра, Ємець сказав: “Не просто не збираюся, а після сьогоднішнього візиту президента у мене є абсолютна підтримка для того, щоб впровадити продовження реформи в нашому варіанті”, пише Інтерфакс.

Разом із тим, в неділю ввечері у Верховній Раді відбувається нарада керівництва Верховної Ради з лідерами фракцій і груп. Як повідомила співголова фракції “Європейська солідарність” Ірина Геращенко, яка присутня на нараді, лідери фракцій і груп парламенту, керівництво Верховної Ради на нараді в неділю ввечері зустрічається з кандидатами на посади міністра енергетики Ольгою Богуславець, охорони здоров’я Максимом Степановим і фінансів Сергієм Марченком.

“Місяць пропрацювали міністри фінансів і охорони здоров’я, і вже подали в відставку- в розпал коронавірусу. На нараді керівництва Верховної Ради відбувається зустріч з кандидатами на посади міністра енергетики Ольгою Богуславець, охорони здоров’я Максимом Степановим і фінансів Сергієм Марченком”, – написала Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у неділю.

Як повідомлялося, директор державної установи “Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України” Ілля Ємець був призначений міністром охорони здоров’я 4 березня 2020 року.

Максим Степанов (1975 р.н,) має медичну і економічну освіту.

У 2003-2004 роках працював у Державній податковій адміністрації України; в 2011-2016 рр – очолював ДП “Поліграфкомбінат Україна”, був головою Одеської обласної державної адміністрації (12 січня 2017 – 10 квітня 2019). Своє звільнення з посади голови ОДА Степанов назвав “суто політичним”.