Суд переніс розгляд справи «діамантових прокурорів» на 10 березня

Суддя Голосіївського районного суду м.Києва переніс розгляд справи «діамантових прокурорів» на 10 березня через відсутність представників державного обвинувачення.

Сторона захисту через відсутність державного обвинувачення звернулася до суду з проханням перенести засідання, а також визнати неповажної причину відсутності державного обвинувачення (прокурорів).

Суд призначив наступне засідання на 10 березня о 10.00.

Нагадаємо, 5 липня в результаті спецоперації СБУ та Генпрокуратури були затримані начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна і заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця.

За даними слідства, Корнієць та Шапакін змовилися і отримали хабар в розмірі 3 млн 150 тис. грн. Під час обшуків у них було виявлено понад 500 тис. доларів готівкою, автомат Калашникова і холодну зброю, багато ювелірних виробів. У квартирі Корнійця, серед іншого, знайшли 65 діамантів, після чого прокурора стали називати «діамантовим».

Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід для Шапакіна і Корнійця у вигляді утримання під вартою з розміром застави в 3,2 млн грн. Обидва підозрюваних внесли заставу і вийшли з СІЗО. 16 липня генеральний прокурор Віктор Шокін звільнив Корнійця і Шапакіна.

Інформаційне агентство “Центр новин”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.