Справа Савченко: усі подробиці

Савченко заявила, що не припинить голодування

Надія Савченко вранці 4 березня оголосила сухе голодування. Таке рішення вона прийняла після того, як суд не дав їй виступити з останнім словом і переніс засідання на 9 березня.Савченко заявила, що буде продовжувати сухе голодування “до повернення в Україну живої або мертвої”. Було оприлюднено її останнє слово. Сьогодні, 9 березня вона сказала своє останнє слово і суд оголосив дату вироку. Вирок будуть оголошувати 21 і 22 березня.

Сама Савченко в заяві про початок голодування заборонила кому-небудь, крім українських чи європейських лікарів, торкатися до неї і намагатися вивести її з голодування. Захист каже, що виходячи зі стану здоров’я Савченко, суха голодування поставить під загрозу її життя вже через чотири-п’ять днів. Зазначимо, що згідно з російським законодавством, її змушені будуть годувати примусово, якщо стан здоров’я погіршуватиметься.

Нагадаємо, що 2 березня Донецький міський суд Ростовської області перейшов до заключного етапу розгляду справи української військовослужбовцем Надії Савченко – дебатів сторін процесу. Підсудну звинувачують в незаконному перетині російського кордону і пособництві у вбивстві журналістів телеканалу “Росія 24”. Захист Савченко наполягає на її невинності.

Шляхом часткового складання прокуратура запросила для Савченко 23 роки  На даний момент термін утримання Савченко під вартою продовжено до 16 квітня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.