Суд визнав недійсним договір між “Запоріжжяобленерго” та скандальною “Енергомережею”

Господарський суд Києва задовольнив позовні вимоги Національного антикорупційного бюро та визнав недійсним договір, укладений між ВАТ “Запоріжжяобленерго”, ПАТ “Холдингова компанія “Енергомережа” та ТОВ “Запорізький титано-магнієвий комбінат”.

Про це йдеться у повідомленні офіційного порталу Судова влада України.

“Рішенням Господарського суду Києва від 9 березня у справі №910/1421/16 задоволено позовні вимоги Національного антикорупційного бюро та визнано недійсним договір про відступлення права вимоги №24 від 12 грудня, укладений між ВАТ “Запоріжжяобленерго”, ПАТ “Холдингова компанія “Енергомережа” та ТОВ “Запорізький титано-магнієвий комбінат”, – наголошується у повідомленні.

“Підставою для задоволення даного позову слугувало те, що внаслідок укладення оспорюваного правочину було фактично змінено встановлений законодавством порядок розрахунків (алгоритм проведення розрахунків за поставлену електричну енергію)”, – повідомляє прес-служба.

Як повідомлялося раніше, господарський суд міста Києва відмовився накласти арешт на кошти компанії “Енергомережа” у сумі 38,823 млн гривень, які знаходяться на рахунках “Ощадбанку”.

Як відомо, на початку січня детективам НАБУ дозволили виїмку документів по кримінальному провадженню щодо привласнення майна “Запоріжжяобленерго” в особливо великих розмірах.

За даними ЗМІ, міноритарними акціонерами “Запоріжжяобленерго” є групи, близькі до Костянтина Григоришина, Ігоря Коломойського та братів Григорія та Ігоря Суркісів.

Головою правління ПрАТ “Енергомережа” є Дмитро Крючков, якого учасники ринку неофіційно пов’язують з віце-президентом УЄФА Григорієм Суркісом, представники якого входили до керівних органів компанії “Енергомережі”.

Також давні зв’язки з Суркісом має і Дмитро Фірташ, який кілька років спонсорував “Динамо” (Київ) після розриву контракту динамівців з “Приватбанком” Ігоря Коломойського.

За даними нардепа від БПП Сергія Лещенка, призначення в енергокомпаніях, якими управляють Суркіси та Крючкови, лобіює заступник голови фракції ББП Ігор Кононенко, давній бізнес-партнер Петра Порошенка.

У липні 2015 року МВС порушило кримінальне провадження по цим оборудкам “Запоріжжяобленерго”.

Міністерство очолює Арсен Аваков, який входить до конкуруючої з групою Петра Порошенка групи “Народний Фронт” Арсенія Яценюка.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.