Кабмін 20 квітня може призначити нових керівників «Укрзалізниці» і «Укрпошти» – міністр інфраструктури

Кабінет міністрів України на своєму засіданні 20 квітня може призначити відібраних у результаті конкурсу кандидатів на посади директорів державної компанії «Укрпошта» Ігоря Смілянського і публічного акціонерного товариства «Українська залізниця» Войцеха Балчуна, повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян на зустрічі з журналістами.

«Завтра ці призначення, я сподіваюся, відбудуться щодо «Укрзалізниці» і «Укрпошти», – сказав міністр.

За словами Омеляна, Балчун може приступити до виконання обов`язків керівника «Укрзалізниці» з 15 травня.

Глава Мінінфраструктури також повідомив, що прозоре призначення керівників ”Укрпошти” і ”Укрзалізниці” було однією з ключових умов, які він озвучував при вступі на посаду. Крім того, одними з умов були підтримка розпочатих реформ, відсутність політичного тиску і автономність у прийнятті рішень.

”Призначення керівників «Укрзалізниці» і «Укрпошти» було однією з ключових вимог моєї згоди бути на цій посаді. На цьому етапі я щасливий, що політична воля є, і я сподіваюся, що завтра ці нові керівники будуть призначені Кабміном. … розумію, що мене не висадили на пляж Мальдів, насправді ми перебуваємо в холодному океані, поруч акули, а у тебе лише якийсь ліхтарик в руках”, – сказав Омелян, відзначивши, що пообіцяв кандидатам на керівні посади в ”Укрпошті” та в ”Укрзалізниці” повну підтримку і взаємодію.

Інформаційне агентство “Центр новин”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.