Польський реформатор став представником Порошенка в Кабміні

Польський реформатор, екс-віце-прем’єр-міністр Польщі Лешек Бальцерович став представником президента України в Кабінеті міністрів України.

Відповідний указ глава держави Петро Порошенко підписав у п’ятницю, повідомляє прес-служба Порошенка.

Бальцеровича також призначено радником президента України та співголовою Групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні, співголовою якої буде колишній віце-прем’єр-міністр та екс-міністр фінансів Словаччини Іван Міклош, який водночас керуватиме групою радників прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Як зазначається, Порошенко разом з Гройсманом провів зустріч з Бальцеровичем та Міклошем.

— Наша принципова позиція — у нас не буде президентської та прем’єрської команди та групи. У нас буде єдина, спільна команда, що буде реформувати країну, — сказав  Порошенко.

У свою чергу, Гройсман зазначив, що більшість міністрів налаштовані на реформи та зміни в країні.

— Розвиток України значно краще, ніж картинка, яку малюють про Україну. Я маю показати ці досягнення, які не завжди помічаються Заходом, — сказав Бальцерович, запевнивши, що одним з напрямків його діяльності на новій посаді буде активна робота із західними інвесторами та політиками для представлення реальної ситуації в Україні та досягнень нашої країни на шляху реформ.

— Нашою метою буде не створення якоїсь паралельної структури, а допомога українським реформаторам подолати проблеми. Будемо працювати, — зазначив Міклош.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.