Знайдено найстаріший скам’янілий ліс Землі

Нове дослідження вчених з Кембриджського університету показало, що скам’янілі дерева, випадково виявлені на південному заході Англії, належать до найдавнішого відомого лісу Землі. Їхній вік становить 390 млн років.

Читати

Астрономи показали надзвичайне зоряне скупчення, яке є “однолітком” Сонця

Нещодавно в Національному управлінні з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) показали розсіяне зоряне скупчення з неймовірно старою популяцією зірок.

Читати

Фонд Education Cannot Wait виділить Україні міжнародний грант у розмірі 18 млн доларів

Міністр освіти та науки Оксен Лісовий підписав із фондом Education Cannot Wait угоду про виділення Україні міжнародного гранту у розмірі 18 млн доларів, які підуть на модернізацію шкільної освіти.

Читати

Український фільм “20 днів у Маріуполі” виграв “Оскар”

Картина “20 днів у Маріуполі” українського відеожурналіста Мстислава Чернова про знищення цього українського міста військами РФ отримала  “Оскар”  як “Найкращий документальний повнометражний фільм”.

Читати

Ватикан пояснив слова понтифіка про білий прапор та Україну

Слова Папи Римського Франциска про те, що сильнішим за всіх є той, хто “хто дивиться на ситуацію, думає про народ, має мужність підняти білий прапор і вести переговори”, слід розуміти як заклик до дипломатичного вирішення конфлікту.

Читати

Оголосили лауреатів Шевченківської премії – 2024

Комітет Національної премії України імені Тараса Шевченка оголосив лауреатів цієї нагороди у 2024 році. Про це йдеться у відповідному указі про присудження премій, опублікованому на сайті Офісу президента.

Читати
1 2 3 337