В Києві відкрили сенсорну кімнату для дітей з аутизмом

6 вересня 2016 р. відбулося урочисте відкриття кімнати сенсорної інтеграції в корекційному центрі «Примавера», м.Київ для дітей з аутизмом, а також для дітей з іншими комплексними порушеннями, які потребують  застосування спеціальних методик корекції і спеціального устаткування.

Кошти на створення кімнати були зібрані під час проведення першого “Парламентського кубку” серед команд народних депутатів та журналістів.

Темна сенсорна кімната - робота з підсвідомістю. | Блог Inkluzia

“Завдяки зусиллям великої кількості небайдужих людей ми запустили в роботу справжню нашу мрію – зону сенсорної інтеграції, якою її бачила засновниця методу – Джин Айрес.  Наша сенсорна зона – одна з небагатьох найкращих в Україні! Всі агрегати виготовлені у відповідності до міжнародних стандартів наповнюваності та відмінної якості”, – розповіла Тамара Хабарова, засновниця та куратор СА «Прімавера».

Нагадаємо, у 2016 році ІА «Центр новин» разом з Федерацією футболу України заснувало та щорічно проводить «Парламентський Кубок» серед команд журналістів та народних депутатів. Завдяки цьому поєдинку вдалось зібрати понад 200 тисяч гривень для дітей, які страждають на аутизм. 

На честь Всесвітнього дня інформування про аутизм, 3 квітня 2016 року в Києві відбувся перший благодійний футбольний матч «Парламентський кубок».

Спортивний захід було проведено Інформаційним агентством «Центр новин», Федерацією футболу України та Благодійним фондом «Розвиток футболу України».