Репер OrelSan, який зняв кліп про Україну, став артистом року в Франції

9 лютого, пізно ввечері в Парижі відбулася тридцять трєтя музична церемонія нагородження Les Victoires de la musique 2018.

Віктуар де ля мюзик, (фр. Victoires de la musique) – французька щорічна музична премія, яка вручається з 1985 року музикантам, які працюють в області  оригінальної музики, джазу, репу та хіп-хопу.

Найбільше нагород цього року: “Найкращий артист року”, “Найкращий альбом” (La fête est finie), “Найкращий кліп” (Basique) отримав французький репер OrelSan, який співпрацює з бельгійською зіркою, продюсером Stromae.

Нагадаємо, у вересні Orelsan випустив відео на композицію “Basique”, яке було повністю відзняте на столичному недобудованому Подільсько-Воскресенському мосту. За три дні відео набрало майже 3 мільйони переглядів на YouTube.

У відео репер крокує по полотну моста вздовж декількох десятків людей в чорних костюмах. Чоловік співає про те, що має намір випустити новий альбом, але спочатку розповість про “базові речі”. Наприклад, про те, найрозумніші люди не завжди володіють ораторським мистецтвом, що політики брешуть, а в расизмі немає сенсу.

Наприкінці відео люди влаштовують флешмоб, шикуються у формі числа 20.10.2017. Таким чином Orelsan анонсує новий альбом, що вийде саме в цей день.

Ще одна відео робота французького репера OrelSan на пісню “Tout va bien” (Все добре), з його нового альбому La fête est finie також була відзнята в м.Києві.

Le rappeur Orelsan était l’un des favoris de cette 33e édition.

Orelsan називають французьким Емінемом через відверті тексти. Може, він так би й залишився нікому невідомим музикантом серед сотень собі подібних, якби в 2009 році не написав пісню про зраду своєї дівчини “Sale Puta”, в якій прямими погрозами попереджав її про розправу. Композиція була настільки приправлена нецензурними словами, що викликала шквал критики.

Скандал приніс реперу бажану популярність, на нього звернули увагу. Цікаво, що деякі пісні навіть відправляли на експертизу представникам влади, але від цього слава Орельєна тільки зросла.

Варто зауважити, що в 2014 році, велику кількість нагород на 29-тій музичній церемонії нагородження Les Victoires de la musique отримав музичний вчитель Orelsan -Paul Van Haver (Stromae) в номінаціях альбом року “Racine Carrée”, кращий кліп “Formidable” та артист року.

А в 2018 році ще один проект Stromae – французька реп-група отримала нагороду в номінації “Оригінальна пісня року”.

BigFlo & Oli – Dommage / Victoires de la Musique 2018

ІА “Центр новин”