Відставку Арсенія Яценюка підтримують майже 70% українців

Діяльністю президента задоволені – 21% опитаних, голови Ради – 14%, прем’єр-міністра – 8%. Відставку Арсенія Яценюка підтримують майже 70% (проти 60% у жовтні).

50% українців підтримують розпуск Верховної Ради і призначення дострокових виборів (у жовтні таких було 47%), а 48% підтримують перевибори президента (проти 43% у жовтні).

Про це свідчать результати опитування соціологічної групи “Рейтинг”.

Найбільшою довірою серед чинних політиків користуються мер Львова Андрій Садовий та одеський губернатор Міхеіл Саакашвілі, яким довіряє кожен третій опитаний. Кожен четвертий довіряє Анатолію Гриценку та Петру Порошенку. Кожен п’ятий – Юлії Тимошенко, Ринату Ахметову та Олегу Ляшку.

Серед “молодих та нових” політиків найбільшою довірою користуються Єгор Соболєв (29%), Тетяна Чорновол (22%), Мустафа Найєм (21%), Анна Гопко (15%) та Дмитро Добродомов (13%).

11% опитаних хотіли би бачити прем’єр-міністром Саакашвілі, 7% – Тимошенко, 6% – лідера “Опозиційного блоку” Юрія Бойко, 5% – Яценюка, 4% – Гриценка, по 3% – Сергія Тігіпка та Ляшка, по 2% – Олега Тягнибока та Наталію Яресько. Чверть опитаних не хотіли би бачити прем’єр-міністром жодного з запропонованих кандидатів, а кожен шостий – не визначився з відповіддю.

Якби вибори до Ради відбувалися у січні, то в парламент потрапили б наступні партії: БПП (16,3%), “Опозиційний блок” (13,8%), “Самопоміч” (13,5%), “Батьківщина” (12,9%), “Свобода” (8,3%), Радикальна партія (6,5%), та УКРОП (5,2%).

Якщо б у виборах брав участь Блок Саакашвілі, то рейтинги партій виглядали б наступним чином:  БПП – 14,3%, “Опозиційний блок” – 13,5%, “Самопоміч” – 11,7, Блок Саакашвілі – 11,6%, “Батьківщина” – 11,6%, “Свобода” – 6,9%, Радикальна партія – 5,5%, та УКРОП – 4,7%.

Діяльність діючої центральної влади вважають відносно більш успішною у таких сферах як забезпечення проведення місцевих виборів (43%), реформа міліції / поліції (42%), обороноздатність країни (35%) та безвізовий режим з ЄС (31%). Також є окремі успіхи в питаннях децентралізації та енергетичної незалежності країни.

Разом з цим, абсолютна більшість опитаних (близько 90% і більше) практично не бачать успіхів влади у таких сферах як економічний ріст, стабільність гривні, соціальний захист населення, боротьба з корупцією, обмеження впливу олігархів на політику, охорона здоров’я, ЖКГ та реформа судової системи.

59% підтримали б на референдумі вступ України до Європейського Союзу, 22% – висловились би проти, решта – або не визначились або не брали б участі у плебісциті.

Вступ України до Митного союзу підтримали б 16%, 62% – висловились би проти, решта – або не визначились або не брали б участі у референдумі.

Вступ України до НАТО підтримали б 47%, 31% – висловились би проти, решта – або не визначились або не брали б участі у референдумі.

Джерело: Українська правда

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.