Парламент дозволив виключати із списку партій депутатів “тушок”

Народні депутати дозволили виключення кандидатів у депутати парламенту з виборчого списку партії в тій частині, де за підсумками голосування вони не отримали права на розподіл мандатів у багатомандатному окрузі.

Автори законодавчої ініціативи – голови фракцій Радикальної партії, Блоку Петра Порошенко”, “Народного фронту”, “Батьківщини” і “Самопомочи” – Олег Ляшко, Юрій Луценко, Максим Бурбак, Юлія Тимошенко і Олег Березюк звернулися до голови ВР Володимира Гройсмана з проханням повернутися до розгляду даного законопроекту.

Так, за ухвалення даного законопроекту №3700 за основу і в цілому проголосували спочатку 222 нардепа, а потім 236. Прийняття документа викликало в залі невдоволення.

Відзначимо, що в ході представлення проекту закону нардеп Олег Ляшко з трибуни ВР зачитав нову редакцію документа, згідно з якою встановлюється, що з’їзд партії може прийняти рішення про виключення зі свого списку кандидата в депутати Ради, який за підсумками результатів виборів вважається необраним до прийняття рішення Центральної виборчої комісії про визнання його обраним.

Після прийняття партією відповідного рішення ЦВК має прийняти рішення про виключення кандидата зі списку відповідної партії.

Підкреслимо, що дія законопроекту не буде поширюватись на виборчі списки партій, які брали участь у виборчому процесі на позачергових парламентських виборах у 2014 році.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.