Екс-директор “Артемсолі” звинуватив міністра Павленка у корупційних схемах

Колишній директор ДП “Артемсіль” Денис Фоменко, розповів про те, що міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко залучав до роботи Міністерства кураторів-бізнесменів, які повинні були стежити за директорами держпідприємств.

Про це Денис Фоменко розповів в інтерв’ю “Економічній правді“.

За його словами, міністр АПК Олексій Павленко спілкувався з ним через главу ради директорів компанії “Ефективні інвестиції” Ігоря Ліскі, радника міністра АПК Олександра Лієва і директора департаменту з управління державною власністю Володимира Кудінова.

“Ліски можна негарно назвати “смотрящим від міністерства”, а можна красиво назвати – “бізнесмен при міністерстві”. Що вам більше подобається. Ми ж розуміємо, що крім “Артемсолі”, там мама дорогая”, – заявив Фоменко.

За його словами, радники контролювали не тільки “Артемсоль”.

“Той же Аграрний фонд, той же “Укрспирт”. Хтось кудись поставляє, хтось щось продає. Везуть, вивозять, ліцензії, горіхи, мед. Хтось повинен це контролювати. Людей потрібно підібрати – комерційного, генерального”, – додав він.

За словами Фоменка, куратори натякали йому, що він повинен співпрацювати з певними підприємствами і банками.

Однією з названих схем, які йому пропонували, було укладення контракту з підприємством, яке отримує аванс з відстрочкою, після чого банкрутує і не повертає гроші.

“Мені пропонували заводити такі ТОВ тим самим шляхом. Знову ж набирають мене: “До вас прийде людина Сергій”. Приходить Сергій, привозить пакет документів, статутних документів, каже: “Ось”. Я кажу: “Що це?” “Це фірма”. “Яка?” “Буде займатися продажем солі”. Я кажу: “Навіщо?” Я вже розумію, питаю: “А де у вас офіс, де у вас складські приміщення, які оборотні кошти?” Починаю мудрувати. Він їде і знову дзвінок: “Як же так?”, – Розповів Фоменко.

Денис Фоменко був виконуючим обов’язки “Артемсолі” з грудня 2014 по червень 2015. Зараз в.о. директора Володимир Доля.

Нагадаємо, що за даними розслідування програми “Схеми”, обсяг продажів продукції державного підприємства “Артемсіль” в 2015 році через приватних посередників склав 568,8 тисяч тонн, або 81,9% від загального обсягу реалізації.

Інформаційне агентство «Центр новин»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.