Гройсман просить Матіоса перевірити інформацію про неякісні бронежилети в зоні АТО

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман звернеться сьогодні до військового прокурора щодо інформації про оснащення учасників антитерористичної операції неякісними бронежилетами.
Про це він сказав під час Години запитань до уряду в парламенті.
Народний депутат від ”Батьківщини” Сергій Соболєв заявив про намір звернутися до правоохоронних органів та військового прокурора щодо неякісних пластин у бронежилетах для українських військовослужбовців у зоні АТО.
”Відбувається підміна цих пластин. І безпосередньо виявлено кілька десятків відстріляних пластин, які пробиваються звичайною кулею”, – сказав депутат і закликав негайно розібратися з цією ситуацією.
У відповідь на це Гройсман запевнив, що сьогодні ж з листом звернеться до військового прокурора з тим, щоб ”негайно розпочати розслідування і в найкоротші терміни поінформувати Верховну Раду України про результати розгляду цього питання”.
Своєю чергою, перший заступник міністра оборони України Іван Руснак попросив передати їм матеріали і уточнити, в яких саме підрозділах це виявлено. ”І ми одразу почнемо питання вивчати”, – додав він.
На це Гройсман сказав, що ”радить” Міноборони зробити це ”швидше, ніж військовий прокурор”.
Інформаційне агентство «Центр новин»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.