На Рівненщині затримано групу з дев’ятьох осіб під час видобутку бурштину на території держпідприємства

В урочищі Клесів Сарненського району Рівненської області сьогодні вночі співробітники Служби безпеки України затримали групу з дев’ятьох осіб, які займались видобутком бурштину на території державного підприємства.

Як повідомив прес-центр СБУ, до складу групи входили жителі регіону.

За її словами, зловмисники займалися незаконним видобуванням «сонячного каменю» на території одного з держпідприємств бурштинової промисловості.

«У проведенні нелегальних робіт фігуранти використовували небезпечну для навколишнього середовища технологію гідрозмиву ґрунту. Отриману продукції вони реалізовували третім особам. На місці затримання вилучено «сонячне каміння», а також обладнання, зокрема вісім дизельних мотопомп з комплектуючими до них, 3 автомобілі, що використовували у протиправній діяльності», – йдеться в повідомленні.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 240-1 (незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до незаконної діяльності.