ВАКС розглядатиме справу проти екс-посадовців, які обвинувачуються у розкраданні цукру вартістю понад 200 млн грн

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті справу проти колишніх посадовців, які обвинувачуються у розкраданні з держпідприємства «Аграрний фонд» цукру вартістю понад 200 млн грн.

Як повідомила прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, фігурантами кримінального провадження є колишній заступник прокурора Київської області, колишній посадовець Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Черкаській області та керівник одного з суб’єктів господарювання.

На черговому підготовчому засіданні, яке відбулось 4 березня 2020 року, колегія суддів розглянула 26 скарг сторони захисту на дії детективів та прокурорів. Після цього ВАКС ухвалив призначити вказану справу до розгляду.

Засідання з розгляду обвинувального акту по суті призначено на 9.00 30 березня.
Нагадується, що колишнього заступника прокурора Київської області, екс-посадовця Державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Черкаській області та керівника підприємства обвинувачують в організації у період із липня 2015 року по лютий 2016 року корупційної схеми з розкрадання цукру на суму 211,65 млн грн, що зберігався на складах державної спеціалізованої бюджетної установи «Аграрний фонд» у Черкаській області.

Колишньому заступнику прокурора інкриміновано вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 343 Кримінального кодексу України.

Екс-посадовцю виконавчої служби – ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 та керівнику підприємства – ч. 5 ст. 191 ККУ.