Ердоган подав позов проти депутата опозиційної партії на $165 тис.

Президент Туреччини Тайіп Ердоган подав позов проти депутата головної опозиційної Народно-республіканської партії (НРП) Енгіна Озкоча з вимогою компенсації за образу в розмірі 1 млн турецьких лір ($165 тис.).

Про це повідомив адвокат президента у своєму Twitter у четвер.

У тексті позову йдеться, що висловлювання депутата завдає шкоди репутації президента і є “абсолютною неправдою”. “Навіть людина з посереднім інтелектом може зрозуміти, що ці звинувачення необґрунтовані і несправедливі”, – наголошується у зверненні до суду.

4 березня, виступаючи в турецькому парламенті, Озкоч звинуватив Ердогана у відсутності гідності, після того, як той використовував грубе, на його думку, слово щодо загиблих турецьких солдатів. Він також підкреслив, що сам президент відкупив своїх дітей від військової служби, тоді як прості люди змушені служити і вмирати на війні. Після його висловлювання щодо президента в парламенті сталася бійка між депутатами очолюваної Ердоганом партії справедливості і розвитку (ПСР) і НРП. Політик піддався критиці з боку високопоставлених чиновників, у тому числі членів ПСР, які зажадали його відставки.