Зеленський пообіцяв, що земельна реформа в Україні буде доведена до кінця

Президент України Володимир Зеленський на зустрічі з полтавським бізнесом заявив, що земельна реформа в країні буде однозначно доведена до кінця.

«Ринок землі є можливість відкрити в жовтні, якщо буде ухвалено закон (про ринок землі – ред.). Якщо будуть всі реєстри, кадастри, якщо все буде готово, оцифровано, – тоді він відкриється. Хаосу жодного не буде. Якщо не будуть готові всі кадастри, то значить мине якийсь час, і вони будуть готові, тому що ми доведемо цю реформу (до кінця – ред.) однозначно», – наголосив він, передає Уніан.

За словами президента, він упевнений, що з часом земельна реформа приведе до того, що українці зможуть заробити гроші на цьому активі.

«Я впевнений, що тільки-но буде прийнято цей закон, ви побачите, що не буде страйків, ви побачите, що з`являться гроші. Правда, якою буде ціна? Але я думаю, що з часом буде збільшено ціну на землю, і українці зароблять гроші. Мені так здається», – сказав Зеленський.

6 лютого Верховна Рада почала розгляд законопроекту про ринок землі в другому читанні. Було прийнято одну поправку про право сервітуту (проїзду) територією власника земельної ділянки іншим особам, чия ділянка розташована в цьому ж масиві сільгоспземель.

Сьогодні, 5 березня, Верховна Рада підтримала ще одну поправку до другого читання законопроекту про ринок землі – вона технічного характеру і виправляє нумерацію одного із суміжних законів, необхідних для функціонування закону про ринок землі.
Депутати вже розглянули близько 3 тисяч поправок з 4 тисяч, поданих до другого читання законопроекту.

13 листопада 2019 року Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обігу земель сільськогосподарського призначення» (№2178-10), який запроваджу ринок землі в Україні з 1 жовтня 2020 року.