По справах Майдану повідомили дві нових підозри

Державне бюро розслідувань у п’ятницю, 6 березня, повідомило про підозру двом колишнім суддям Соснівського районного суду Черкас, які в січні 2014 року незаконно взяли під варту учасників Революції Гідності.

Про це повідомили в прес-службі ДБР.

Як зазначили правоохоронці, судді в період 25-26 січня 2014 року прийняли незаконне рішення про взяття під варту 17 учасників Евромайдана.

“Рішення приймалися без достатніх та належних доказів про скоєння ними масових заворушень, для перешкоджання організації і проведення подальших мирних зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій в місті Черкасах та інших регіонах”, – повідомили в ДБР.

Суддям повідомили про підозру у:

  • постановлення суддею завідомо неправосудних рішень, скоєному в особистих інтересах (ч. 2 ст. 375 Кримінального кодексу України);
  • завідомо незаконних арештах, що спричинили тяжкі наслідки, вчинених в особистих інтересах за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 371 Кримінального кодексу України);
  • незаконне перешкоджання організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, вчинене посадовою особою за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ст. 340 Кримінального кодексу України).

Зараз вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Екс-суддям загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.