Головою слідчої групи у справі MH17 від України обрали заступника генпрокурора

Заступник генерального прокурора України Гюндуз Мамедов очолив міжнародну слідчу групу, яка займається кримінальним розслідуванням аварії MH17 на Донбасі.

Про це повідомила в неділю прес-служба Офісу генерального прокурора України.

“Групу очолив заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов, який на центральному рівні координує роботу з розслідування міжнародних злочинів, – йдеться в повідомленні офісу в Facebook. – Такий високий рівень в українській групі забезпечений вперше”.

Раніше 8 березня члени Спільної слідчої групи (ССО) з розслідування катастрофи Boeing на Донбасі продовжили угоду про співпрацю. В Амстердамі також був узгоджений і затверджений оновлений список її членів. Від офісу генерального прокурора України до неї увійшли чотири представники.

У неділю група провела перше засідання в оновленому складі. “Представники ССГ домовилися про подальші кроки у своїй роботі, а також обговорили початок судового процесу”, – повідомили в офісі українського генпрокурора.

9 березня в юридичному комплексі, розташованому неподалік аеропорту Схіпхол поблизу Амстердама, звідки вилітав малайзійський Boeing, розпочнеться судовий процес у справі про катастрофу рейсу МН17.

Нагадаємо, літак Boeing, що летів з Амстердама до Куала-Лумпура рейсом MH17, був збитий 17 липня 2014 року в небі над Донбасом. На борту перебували 298 людей, усі загинули. За даними слідчої групи, лайнер був збитий з непідконтрольної уряду України території ракетою із завезеного з Росії комплексу “Бук”.