Розвідка США ще у січні попереджала Білий дім про загрозу пандемії коронавірусу

Розвідка США знала про можливість пандемії коронавірусу ще у січні і попереджала Білий дім про небезпеку поширення вірусу, можливу інтенсивність та масштаби.

Про це пише видання The Washington Post із посиланням на джерела, знайомі зі звітами розвідувальних установ США.

За повідомленнями, у звіті розвідувальних установ йдеться про природу та ризики глобального поширення вірусу, а також про те, що Китай применшував серйозність проблеми, а також про потенційну потребу у запровадженні урядових заходів для протидії поширенню вірусу. Президент Трамп, пишуть журналісти The Washington Post, не сприймав ці повідомлення серйозно, пише Голос Америки.

ЦРУ та Служба Національної розвідки США відмовились коментувати цю інформацію виданню. Речник Білого дому Гоган Гідлі (Hogan Gidley) відповів на прохання журналістів прокоментувати повідомлення:

“Президент вжив історичних агресивних заходів, щоб захистити здоров’я, добробут та безпеку американського народу. Він це робив, коли ЗМІ та демократи вирішили зосередитись лише на дурній політиці неправдивого, неправомірного імпічменту”.

Він назвав коронавірус “справжньою небезпекою для країни”.

Водночас за даними CNN, Комітет Конгресу з питань розвідки у січні та лютому був повідомлений про небезпеку поширення коронавірусу, і про те, що влада Китаю применшує його наслідки.