У Мін’юсті підготували санкції за порушення карантину за COVID-19

Міністерство юстицій направило в уряд законопроект про поправки до КпАП, які передбачають відповідальність за порушення правил карантину.

Про це повідомляє РИА Новости в понеділок.

Зараз необхідність залишатися на карантині, зокрема, через нову коронавірусну інфекцію носить рекомендаційний характер, а санкція за неї можливі лише в тому випадку, якщо порушення призвело до чиєїсь смерті або масового зараження.
Як буде посилена відповідальність, не розкривається. Пояснюється, що нові заходи покликані “забезпечити неухильне дотримання законодавства в області санітарно-епідеміологічного благополуччя населення”.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) 11 березня оголосила спалах нової інфекції, що викликає хворобу COVID-19 і поширилася з Китаю, пандемією.
За відомостями ВООЗ, всього захворіли близько 292 тисяч осіб, 12,7 тисячі померли.

В Університеті Джонса Хопкінса відзначили, що COVID-19 схильні до понад 160 країн, заражені понад 341 тисячі осіб по всьому світу, 14765 загинули, майже 99 тисяч вилікувалися. Перша за кількістю летальних випадків – Італія (там померли вже 5476 осіб), слідом за нею розташувалися КНР, Іспанія, Іран і Франція.