Зеленський заявив, що депутати мають прийняти закон про дистанційну роботу

Президент України Володимир Зеленський заявив, що хоче, щоб народні депутати на наступному позачерговому пленарному засіданні розглянули законопроект, який передбачає можливість їх дистанційної роботи під час карантину.

“Це буде не останнє позачергове засідання. Хочу, щоб депутати ще розглянули можливість працювати дистанційно. Зараз вони доопрацюють такий законопроект, він може діяти тільки зараз, в умовах коронавіруса. Я думаю, що коли ця хвороба пройде, а вона пройде, то цей законопроект не буде так важливий і потрібний”, – сказав Зеленський в п’ятницю ввечері після засідання парламентської фракції “Слуга народу”.

У свою чергу, Голова ВР Дмитро Разумков заявив, що на засіданні погоджувальної ради Верховної Ради, яке має відбутися на вихідних, лідери фракцій і груп парламенту оберуть місце проведення позачергового пленарного засідання.

“Я думаю, що завтра-післязавтра буде погоджувальна рада, будемо обговорювати це з колегами, вирішувати, як краще зробити: або все-таки провести засідання в стінах Верховної Ради швидко, якщо не буде питань і заперечень, а якщо ні, то будемо проводити його у внутрішньому дворику Верховної Ради”, – заявив Разумков.

Світлина від Olga Vytak.

Він додав, що у внутрішньому дворі зможе вміститися 425 народних депутатів з дотриманням безпечної дистанції.

“Єдина проблема, яка виникає – це проблема, пов’язана з часом: буде працювати лічильна комісія, підраховувати голоси. Це не літо на вулиці, тому будемо спілкуватися і приймати рішення”, – зазначив спікер парламенту.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що позачергове пленарне засідання Верховної Ради відбудеться в понеділок, 30 березня.

23 березня у Верховній Раді запропонували тимчасово, протягом 60 днів, допустити можливість проведення пленарних засідань та засідань комітетів парламенту у режимі відеоконференції.

Це передбачено проектом закону «Про підстави та порядок проведення пленарних засідань Верховної Ради та засідань комітетів Верховної Ради в режимі відеоконференції на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) (реєстраційний №3250).