Кабмін зменшує видатки на освіту, спорт та культуру

Кабінет міністрів України зменшить видатки на освіту в рамках секвестру державного бюджету через спалах коронавіруса в країні. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в своєму Telegram-каналі.

За його словами, в запропонованому проекті державного бюджету на освітню галузь передбачається 126 млрд гривень. Тобто, зменшення становить 4%.

“Ніякі надзвичайні ситуації не повинні впливати на сферу освіти і науки. Це фундамент, на якому будується майбутнє країни. Тому завданням уряду є забезпечення його безперебійної роботи”, – зазначив прем’єр.

Він також повідомив, що Кабінет міністрів України пропонує частково скоротити витрати на культуру і спорт в рамках секвестру державного бюджету через коронавіруса.

За словами Шмигаль, уряд переглянув фінансування культури, зокрема, на 40% скоротило витрати на діяльність Державного агентства з питань кіно. Глава Кабміну пообіцяв, що після стабілізації ситуації показники знову переглянуть.

“Вдалося знайти кошти на часткове фінансування діяльності Українського Інституту книги. А також – збереження історико-культурної та архітектурної спадщини в національних і державних заповідниках (469 млн гривень). Майже в повному обсязі збережено фінансову підтримку національних театрів (1,2 млрд гривень)” , – розповів він.

Крім того, оскільки через пандемію коронавіруса більшість спортивних змагань були скасовані або перенесені, уряд запропонував скоротити витрати на спорт. Також будуть скасовані витрати на участь в Євробаченні та Олімпійських іграх.