Працівники Amazon та Instacart вийшли на протест, вимагаючи кращого захисту

Працівники компанії Amazon та компанії з доставки продуктів харчування Instacart вийшли на загальнодержавний страйк.

Вони вимагають посилення заходів безпеки у той час, коли вони продовжують виходити на роботу, а решта країни дотримується правил ізоляції на період епідемії коронавірусу, пише Голос Америки.

Компанії вже оголосили, що планують найняти на роботу десятки тисяч нових працівників. Онлайн торгівля та доставка продуктів харчування за останні тижні досягла небувалих обсягів, оскільки більшість країни залишається вдома, виконуючи рекомендацій, виданих федеральною владою США та владою на місцях.

Amazon та Instacart називають своїх працівників героями, втім самі робітники кажуть, що керівництво не робить достатньо, щоб гарантувати їхню безпеки. Відтак вони вимагають збільшення оплачуваних лікарняних. Наразі оплачувані лікарняні надаються лише тим, у кого підтверджений коронавірус, чи хто пербуває на примусовому карантині. Працівники Amazon наполягають на тому, щоб складські приміщення компанії закривались на довший час і проходили ретельну санітарну обробку. Працівники Instacart вимагають дезінфекційні серветки, санітайзери та збільшення зарплатні у якості компенсації ризиків, які вони на себе беруть.

В компанії Amazon працює близько 800 тисяч людей, принаймні в 11 складах компанії були зафіксовані зараження коронавірусом. Компаіня каже, що вдається до значних кроків для безпеки своїх працівників, в тому числі пропонує необмежену неоплачувану відпустку для тих робітників, які почуваються некомфортно приходити на роботу.

Також компанія тимчасово до кінця квітня збільшила зарплатню працівникам на два долара за годину. Керівництво Instacart обіцяє надати своїм працівникам більше санітайзерів та змінити настройки додатку таким чином, щоб працівники могли отримувати більші чайові.