Збірна України не зможе зіграти товариські матчі в червні

Сьогодні УЄФА провів відеоконференцію з генеральними секретарями всіх 55-ти національних асоціацій, що входять до європейського футбольного союзу.

Ураховуючи думки її учасників та рекомендації, напрацьовані робочими групами, що були створені 17 березня, Виконавчий комітет УЄФА ухвалив низку рішень, передає прес-служба УЄФА.

Щодо змагань:
• Усі матчі чоловічих і жіночих національних збірних, які мали відбутися у червні 2020 року, переносяться до подальшого повідомлення. Це стосується також поєдинків плей-офф Євро-2020 та відбірних матчів жіночого Євро-2021.

• Усі інші поєдинки під егідою УЄФА, включаючи міжнародні товариські матчі, переносяться до подальшого повідомлення.

• Змагання молодіжних збірних:

1) фінальний турнір чемпіонату Європи серед юнаків до 17 років, запланований на травень 2020 року, скасовується;

2) фінальний турнір чемпіонату Європи серед дівчат до 19 років, запланований на липень 2020 року, скасовується;

3) фінальний турнір чемпіонату Європи серед дівчат до 17 років, запланований на травень 2020 року, переноситься до подальшого повідомлення (оскільки він є кваліфікаційним турніром до Кубку світу WU-17);

4) фінальний турнір чемпіонату Європи серед юнаків до 19 років, запланований на липень 2020 року, переноситься до подальшого повідомлення (оскільки він є кваліфікаційним турніром до Кубку світу U-19).

• Фінал Ліги чемпіонів УЄФА з футзалу, запланований на квітень 2020 року, переноситься до подальшого повідомлення.

• Кінцеві терміни, пов’язані з усіма змаганнями УЄФА сезону-2020/2021, переносяться до подальших повідомлень. Зокрема, це стосується переходу та реєстрації гравців. Нові терміни встановить УЄФА.

Щодо питань ліцензування клубів та фінансового фейр-плей:
Виконавчий комітет УЄФА підтвердив свою повну підтримку ліцензуванню клубів та фінансовому фейр-плей і погодився, що нинішні виняткові обставини потребують певних корекцій, які полегшать роботу асоціацій та клубів.

УЄФА підтримує пропозицію надати національним асоціаціям більше часу для завершення процесу ліцензування клубів, поки не визначена процедура їх потрапляння у клубні змагання під егідою УЄФА наступного сезону.

Внаслідок повної невизначеності, що склалася в результаті поточних надзвичайних подій, Виконавчий комітет УЄФА вирішив призупинити дії ліцензійних правил щодо клубів, які стосуються підготовки та оцінки їхньої фінансової діяльності. Це рішення стосується виключно їхньої участі в клубних змаганнях УЄФА сезону-2020/2021.

Нагадаємо, збірні Північної Ірландії та Ізраїлю мали стати суперниками збірної України перед стартом чемпіонату Європи з футболу 2020 року.

Пооєдинок проти Північної Ірландії мав відбутися 2 червня у Києві, а проти Ізраїлю — 7 червня у Львові.