Зеленський вимагає від депутатів проголосувати зміни до бюджету

Президент України Володимир Зеленський розраховує, що найближчими днями Верховна Рада проголосує за законопроект про зміни до державного бюджету на 2020 рік, спрямовані на підтримку українців у період карантину.

“Усі ці ініціативи потребують ухвалення змін до державного бюджету України. Я впевнений, що народні депутати найближчими днями проголосують за ці зміни й не заберуть у людей таку важливу підтримку”, – сказав він у відеозверненні.

Зеленський зазначив, що в середу на засіданні уряду було ухвалено кілька важливих рішень.

“Спасибі за підтримку ініціативи про щомісячну доплату розміром 500 грн людям старше 80 років. Розуміємо, що це не ідеал, але людям стане хоч трохи легше. Ще хочу відзначити рішення про виплату цього місяця 1 тис. грн тим громадянам, які мають пенсію менше 5 тис., а також певним вразливим категоріям населення. Важлива й запланована на 1 травня 2020 року індексація пенсій”, – зазначив він.

Президент також іще раз подякував українським медикам, яким зараз нелегко, і в яких є певні проблеми з забезпеченням.

“Цілодобово ми намагаємося вирішити всі ці питання. Хочу зараз, не лише як президент, а й просто по-людськи сказати вам “дякую”. За те, що ви робите. За те, що тримаєтеся”, – сказав він.

Нагадаємо, Кабмін доплатить деяким пенсіонерам по 500 грн, а в травні підніме пенсію на 260 грн.