Кабмін заявив про позитивний сигнал від МВФ

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сподівається, що Україна отримає транш від Міжнародного валютного фонду (МВФ) найближчим часом.

Про це повідомила прес-служба Кабміну за підсумками онлайн-зустрічі прем`єра з радою директорів, керівництвом і членами Американської торговельної палати в Україні.

”Денис Шмигаль повідомив, що уряд отримав від МВФ позитивний сигнал і сподівається, що вже найближчим часом Україна отримає перший транш. Також очікується фінансова допомога від Світового банку”, – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що очікується фінансова допомога і від Світового банку. Він також додав, що Кабмін працює з НБУ та іншими банками в питанні кредитування бізнесу і відстрочки погашення заборгованостей.

“Готових рецептів для виходу з кризи немає, проте уряд активно шукає їх разом з бізнесом і кращими вченими”, – додав прем’єр.

Нагадаємо, Україна і МВФ досягли домовленості про нову трирічну програму розширеного фінансування обсягом 5,5 млрд дол. у грудні 2019 року.

30 березня Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про банківське регулювання, а в ніч на 31 березня – закон про ринок землі.