НАБУ отримало зразки голосу брата Єрмака – адвокат

Детективи Національного антикорупційного бюро провели слідчі дії з братом голови Офісу Президента Андрія Єрмака Денисом у справі щодо відеозаписів, на яких він, нібито, обговорює з кандидатами вартість посад.

Повідомив адвокат Дениса Єрмака Іван Холондович

“У НАБУ відбувся допит Дениса Єрмака, який тривав дві години”.

За словами адвоката, працівники бюро відібрали для експертизи зразки голосу його клієнта.

Народний депутат від “Слуги народу” Гео Лерос, який оприлюднив відеозаписи з братом голови ОП, 3 квітня прийшов на допит до Державного бюро розслідувань.

Нардеп від “Слуги народу” Гео Лерос оприлюднив відеозаписи, на яких чоловік, схожий на брата глави Офісу президента Андрія Єрмака – Дениса Єрмака – проводить переговори про працевлаштування неназваних осіб на певні посади в органах влади. Пізніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура за заявою Лероса розпочала кримінальне провадження.

Андрій Єрмак в свою чергу заявив, що на оприлюдненому відео дійсно його брат Денис. У зв’язку з поширенням відео Єрмак мав намір звернутися із заявою до Служби безпеки України та Держбюро розслідувань.

Гео Лерос подав до НАБУ звернення з “плівками”. У свою чергу, ДБР порушило кримінальну справу щодо Лероса.

Згодом юридична компанія “Міллер”, яка захищає Лероса, повідомила, що після публікації “плівок” правоохоронні органи відкрили вже 5 кримінальних проваджень.

1 квітня до нардепа Лероса приїхали представники СБУ, щоб вручити повістки на допити.

Брат голови Офісу президента Андрія Єрмака Денис заявив, що як громадянин вільний зустрічатися з ким завгодно і обговорювати, що завгодно, і те, що його брат чиновник, не повинне обмежувати його права.